Savat

SAVAT DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

Osmanlı padişahları tarafından da tercih edilen ve her çeşit sağlık sorununa iyi geldiği söylenen demirhindi şerbeti 40 farklı baharattan oluşuyor ve içinde doğal olmayan hiçbir katkı maddesi bulunmuyor.

Savat Demirhindi Şerbeti
Savat Gül Şerbeti

SAVAT GÜL ŞERBETİ

Gül şerbeti, Osmanlı saraylarında çok kullanılan bir içecekmiş. Sofraya, yeni bir yemek gelmeden önce, şerbet içilirmiş. Böyle yapılmasının nedeni ise, hem yeni geçiş yapılacak yemeğe damak tadını hazırlamak, hem de gül kokusu ve serinliği sayesinde, mideyi rahatlatmakmış.

SAVAT DAMLA SAKIZ PÜRESİ

Damla sakızını eşsiz kılan, yalnızca Akdeniz’de bulunan Sakız Adası’nın güney bölgesinde yetişmesidir. Damla sakızı ağaçların öz suyundan elde edilen doğal bir besin kaynağıdır. Yetiştirilmesinin zorluğu ve üretiminin azlığı damla sakızını ender kılar. Osmanlı Dönemi’nde altına eş değer tutulması, o zamandan günümüze uzanan kıymetini ayrıca gözler önüne serer.

Savat Damla Sakız Püresi

BİZİ TAKİP EDİN

Sosyal Medya

BİZE KATILIN

Özgeçmişinizi bize mail yoluyla iletebilirsiniz

İLETİŞİM

Bizimle İletişime Geçin